Institut za strateške studije - Osijek (Hrvatska)
► Uvodno o projektima GRAĐANSKA HRVATSKA SLAVONIJA 2020. OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE INDUSTRIJA PRERADE VOĆA I POVRĆA "SLAVONSKA MREŽA" - širokopojasni pristup Projekt "Kontesa Slavonija" Povijest industrije Slavonije i Baranje Doktorski studij infrastrukture Tradicija multietničkog Osijeka MODEL POMOĆI ICT TVRTKAMA LOKALNI RAZVOJ PUSTARE U BARANJI

Uvodno o projektima

Panon projekti su u funkciji pokretanja razvojnog ciklusa u regiji. Takvi projekti zahtijevaju timove širokog spektra stručnjaka i dovoljno vremena u pripremi, za razliku od ustaljene prakse kako se to u nas obično radi (prilikom objave natječaja „idemo prijaviti projekt“).

Naši prilozi direktnom pokretanju razvojnog ciklusa u regiji su razvojni projekti koje artikuliramo javno i definiramo ih nakon stručne javne rasprave. Njihovo pokretanje i provedba ovise isključivo o svima nama zajedno – od pojedinog stručnjaka i različitih timova preko privrednih poduzeća i udruženja poduzetnika do lokalne samouprave i pojedinačnih župana. Aktivno je deset projekata regionalnog značaja:

  1. Regionalna strategija korištenja obnovljivih izvora energije

  2. Razvoj industrije za preradu voća i povrća

  3. Razvoj mreže širokopojasnog pristupa

  4. „Kontesa Slavonija“

  5. Povijest industrije Slavonije i Baranje

  6. Tradicija multietničkog Osijeka

  7. Multidisciplinarni doktorski studij iz područja infrastrukture

  8. Model pomoći ICT tvrtkama

  9. Građanska Hrvatska

10. Slavonija 2020.

11. Lokalni razvoj

12. Pustare u Baranji

Više o rečenim projektima u izborniku lijevo.
Idi na vrh stranice